Stuurgroep Ontwikkeling Cassavesector Para (STOCPA)

Op initiatief van de organisaties ReViBa (Republiek, Vierkinderen en Bersaba),  Intent-Suriname, en  in  samenwerking  met SPWE (Stichting Productieve Werk Eenheden),  Stichting Ontwikkelings Centrum Para (OCP), Commissariaat Para;  de vertegenwoordigers van Para in de Nationale Assamblee, Para Force, de Organisatie van Samenwerkende Inheemse dorpen Para (OSIP) en BioProPar  is ervoor gekozen om de cassavesector in Para met verenigde krachten te ondersteunen en te versterken.

Het initiatief vloeit voort uit een intensieve discussie over de ontwikkeling van ondernemerschap in het district. Hoewel er meerdere mogelijkheden zijn voor de ontwikkeling van diverse sectoren in het district is besloten om te focussen op de versterking van één soort product en de daarbij behorende productenlijn. Landbouw is het belangrijkste bestaansmiddel in Para. Bekende producten van kleinlandbouwers in het district zijn Cassave, Tajer, Ananas en Napi.

Activiteiten die tot nu gerealiseerd zijn:

  • K’Saba Fair
  • Diverse ondernemerschapstrainingen
  • Congressen
  • Momenteel in uitvoering de bouw van een Incubator center.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *